Στουρνάρας: Δεν χαριστήκαμε ούτε θα χαριστούμε σε κανέναν – Τσίπρας: Οδηγός διαπλοκής

Οξύτατη αντιπαράθεση Στουρναρα - Τσίπρα αυτή την ώρα στη Βουλή για τα επισφαλή δάνεια και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Δεν χαριστήκαμε ούτε θα χαριστούμε σε κανένα» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το θέμα. 

«Επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει διαδικασία κάθαρσης» υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

Με την ταινία «Οδηγός Διαπλοκής», που προτείνεται για τα περισσότερα Όσκαρ παραλλήλισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τις τράπεζες και υποστήριξε ότι θα επέλθει ζημία 25 δισ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση.

«Πρόκειται τριπολικό σύστημα. Πρώτος οδηγός διαπλοκής το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας και τα κόμματα που κυβέρνησαν, δεύτερος οι τράπεζες που έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, τρίτος οδηγός οι όμιλοι που ελέγχουν ΜΜΕ» ανέφερε.

Στη δευτερολογία του ανέφερε επίσης ότι «το χρηματιστηριακό παιχνίδι με τις τράπεζες μυρίζει διαθέσεις κερδοσκοπίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε δε ως  «αδιανόητο» να μετακινηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Αυτή η επιλογή είναι έξω από κάθε λογική δημοκρατικής μετάβασης, δεν μπορεί να ληφθεί μία τέτοια απόφαση χωρίς τη συναίνεση του κόμματος που θα είναι σε λίγο στην κυβέρνηση και αυτό οφείλετε όλοι να το σεβαστείτε» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι «εγώ δεν είπα τίποτα γι' αυτό το θέμα, έχω πολύ δουλειά, αν θέλετε να λάβετε μέρος στα σενάρια... δικό σας θέμα, δεν με αφορά.»
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ