Σαμαράς: Σχιζοφρενική η στάση ΣΥΡΙΖΑ για ευρώ, άλλα λένε έξω άλλα μέσα

«Βολές» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη «σχιζοφρενική προσέγγιση» που έχει υιοθετήσει αναφορικά με παραμονή ή έξοδο από ευρώ εξαπέλυσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την επίδοση των «φιλο-ευρωπαϊκών» δυνάμεων και της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ‘σχιζοφρενική’ προσέγγιση. Άλλα λέει για το ευρώ στο εξωτερικό και άλλα στους έλληνες πολίτες στο εσωτερικό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στους ανταποκριτές του ξένου Τύπου, προσθέτοντας πως η Κουμουνδούρου είναι «κατ/ εξοχήν αντιευρωπαϊκή δύναμη».

Απέκλεισε μάλιστα κάθε ενδεχόμενο για συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αμοιβαίως αποκλεισμένα στοιχεία».

Αναφορικά με τις Ευρωεκλογές, εκτίμησε πως «θα πανε πολύ καλά όλες οι φίλο ευρωπαϊκές δυνάμεις». «Και το κόμμα μου θα παει πολύ καλά», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, τη χαρακτήρισε «εξτρεμιστική οργάνωση» και τόνισε ότι «για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου δεν πρέπει να γίνεις σαν αυτόν». Προσέθεσε ότι η ηγεσία της είναι στη φυλακή με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. «Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τη σεβόμαστε και κάνει τη δουλειά της», συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με την οικονομία, είπε ότι περιμένουμε την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, αναφορικά με διευκολύνσεις σχετικά με το χρέος.

Προσέθεσε πως η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο, και αφού οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία από τη Eurostat.
Πηγή: Χρήστος Κούτρας, Newsdesk ΣΚΑΪ