Σαμαράς: Η κρίση μας έκανε όλους σοφότερους

Η κρίση μας έκανε όλους σοφότερους, δήλωσε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς στην κοινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων και του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, στο παρελθόν όταν η Ελλάδα είχε τα ηνία της ΕΕ ταύτισε το έργο της με σημαντικά ζητήματα όπως η διεύρυνση.

Η ελληνική προεδρία θα είναι προεδρία έργων και όχι λόγων, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

"Το κλίμα έχει αλλάξει, το ελληνικό παράδειγμα δείχνει ότι η Ευρώπη μπορεί να αντέξει", δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν στην κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Μπαρόζο: Αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες 

Αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες με οικονομικούς όρους, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στις κοινές δηλώσεις τους προς τον Τύπο, με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά από το Ζάππειο.

Ο κ. Μπαρόζο Χαρακτήρισε την Ελλάδα έμπειρο πιλότο, καθώς αναλαμβάνει την πέμπτη προεδρία. Η Ελλάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και αποφασισμένη να επιτύχει, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα έχει την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφέτος βγαίνουμε από την ύφεση και πιστεύω ότι, και η Ελλάδα, θα βγει εφέτος από την ύφεση προέβλεψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως σημείωσε, το 2013 ήταν ο χρόνος που η ευρωπαϊκή οικονομία έκανε μία στροφή. Το γεγονός ότι είμαστε σήμερα στην Αθήνα και γιορτάζουμε την ευρωπαϊκή προεδρία δείχνει ότι βγήκαν λάθος οι προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ. Η υπαρξιακή κρίση του ευρώ είναι πίσω μας και βγαίνουμε από την κρίση.


Πηγή: skai.gr