Ειρωνικοί διαξιφισμοί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Τσίπρα

Αντιπαράθεση με μεγάλες δόσεις ειρωνείας ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίσημη εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως υποψήφιου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Τα περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης αποφάσισαν σήμερα, ότι ο καλύτερος Εκπρόσωπός τους είναι ο κ. Τσίπρας», εξαπέλυσε την πρώτη «βολή» η ΝΔ, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ως εκπρόσωπος μίας πλατφόρμας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, «την κατάργηση της Συνθήκης Λισσαβόνας και των κριτηρίων για την ΟΝΕ», την αύξηση μισθών σε όλη την Ευρώπη, με ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας», και την «κατάργηση της FRONTEX».

«Κομμουνιστικά, Σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν ‘άξιο υποψήφιο’», προσθέτει η ΝΔ, κάνοντας λόγο για παρατάξεις που στην πλειοψηφία τους προτάσσουν αντιευρωπαϊκές θέσεις και «δεν έχουν καταφέρει καν να εκλέξουν βουλευτή στα κοινοβούλια των χωρών τους».

Η Συγγρού τονίζει παράλληλα πως μεταξύ των μελών του ΚΕΑ βρίσκονται και δύο «του ψευδοκράτους (που αυτοαποκαλούνται ως κόμματα της Βορείου Κύπρου)».

Στον ίδιο τόνο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως δεν περίμενε «από τους εγχώριους συμμάχους της κ. Μέρκελ ούτε να αναγνωρίσουν τη σημασία της υποψηφιότητας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, ούτε να γνωρίζουν τις θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΕΑ για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ευρώπη.

»Το μόνο που ξέρουν είναι να δηλώνουν τυφλή υποταγή στους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτούς 'ξέρουν', αυτούς 'εμπιστεύονται': την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της», καταλήγει δηκτικά η Κουμουνδούρου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ