Κουβέλης: Μόνη της η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές

Μόνη της θα κατέλθει η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης κηρύσσοντας την έναρξη του τετραήμερου συνεδρίου του κόμματος που διεξάγεται στον απόηχο της Kίνησης των «58».

«Στις ευρωεκλογές θα συμμετάσχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με τη συμμαχία που θα έχουμε συγκροτήσει στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου» τόνισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά.»

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η «πολιτική ζωή της χώρας κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε αδιέξοδες πολιτικές και σε μια τεχνητή πόλωση – καρικατούρα του δικομματισμού».

Εμείς, είπε, διεκδικούμε ένα διαφορετικό δρόμο. Συγκροτούμε τον προοδευτικό δημοκρατικό πόλο. Η μη αποδοχή της πρότασης να συμπλεύσουμε με το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του τρίτου πόλου, δεν προκύπτει από μια λογική περιχαράκωσης. Προκύπτει από την ανάγκη και την επιλογή μας η πολιτική συμπαράταξη να έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά, και συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο. Στόχος μας είναι η συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη νέα πορεία της χώρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει συνθηκολόγηση με το συντηρητισμό. Ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. Διαφορετικά θα καταντήσει συμπλήρωμα της Δεξιάς.



Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν και είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο. «Δε συμμεριζόμαστε το αφήγημα της επιτυχίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση» τόνισε. «Πιστεύουμε μάλιστα ότι συνιστά αυτοπαγίδευσή της». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στο λόγο του μια ισοπεδωτική προσέγγιση, εύκολη και ανέξοδη ρητορεία και υποσχεσιολογία.

Τέλος, ζήτησε να διατηρηθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το Δεκέμβριο του 2015, και να μειωθεί ο φόρος ακινήτων συνδεόμενος με το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του κάθε φορολογούμενου, και όχι ακινήτου χωριστά.

Στην έναρξη του 2ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ παρευρίσκονται μεταξύ άλλων οι Π. Μπεγλίτης, Ηλ. Μόσιαλος, Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά, Σπ. Δανέλλης, Θ. Οικονόμου, Ηλ. Κικίλιας, Γ. Καμίνης, Κ. Ασκούνης, Π. Σκοτεινιώτης, Αντ. Ρουπακιώτης, Αντ. Μανιτάκης. 

Χαιρετισμούς εκ μέρους των κομμάτων απηύθυναν οι Ανδρ. Παπαμιμίκος, Ν. Ανδρουλάκης, Π. Σκουρλέτης, Χρ. Κατσώτης, Μιχ. Τρεμόπουλος, Γ. Γιαννέλης, Χρ. Αηδόνης, Θ. Παπαθεοδώρου, Γ. Σωτηρέλης, Χρ. Σπρίτζης. 

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ