Σύγκρουση υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ΣΥΡΙΖΑ για τις συλλήψεις νεαρών στα επεισόδια

Την απάντηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η κοινή δήλωση των βουλευτών της μείζονος αντιπολίτευσης Ζωής Κωνσταντοπούλου και Δημήτρη Στρατούλη, με την οποία ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί που συμμετείχαν στις μεσημεριανές διαδηλώσεις στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

«Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να απαντήσει αν είναι υπέρ της νομιμότητας ή υπέρ των επίδοξων καταστροφέων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί τις δηλώσεις των δύο βουλευτών του, οι οποίοι χαρακτηρίζουν “αυταρχική ενέργεια” τις συλλήψεις όσων επιτέθηκαν σήμερα στις αστυνομικές δυνάμεις» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Για ποιο λόγο η επιβολή του νόμου εις βάρος όσων πετούν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις θεωρείται συλλήβδην αυταρχική ενέργεια;» διερωτάται το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι δύο βουλευτές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα συνεχίσει να εκτελεί το συνταγματικό του καθήκον και να περιφρουρεί τη δημοκρατική νομιμότητα, υλοποιώντας την εντολή του Πρωθυπουργού «να πέσουν οι κουκούλες».

Το υπουργείο επίσης σημειώνει ότι η αλλαγή τακτικής της αστυνομίας από τον Ιούνιο του 2012, η οποία «είχε ως αποτέλεσμα την περιφρούρηση του δημόσιου χώρου της πρωτεύουσας και την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών δεν αρέσει σε ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.»

«Είναι ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι αναλαμβάνει τις θεσμικές ευθύνες του, απομονώνοντας και καταδικάζοντας τις ‘εκτός λογικής’ κραυγές βουλευτών του», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Υπερασπιστή των πάσης φύσεως επεισοδίων και παρανομιών» χαρακτήρισε προηγουμένως με ανακοίνωσή της η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κοινή δήλωση των δύο βουλευτών.

Στην κοινή δήλωσή που εξέδωσαν νωρίτερα οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν του υπουργό Δημοσίας Τάξης και τον αρχηγό της αστυνομίας για αυταρχισμό, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια ανεγκέφαλη ενέργεια που πλήττει τη δημοκρατία.

Όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για συλλήψεις παιδιών συμμετείχαν ειρηνικά στη μαθητική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι βουλευτές μιλούν για συλλήψεις πολιτικής σκοπιμότητας, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» ενόψει της βραδινής διαδήλωσης κοινωνικών και πολιτικών φορέων για το ίδιο θέμα.

Επιπλέον αναφέρουν ότι συλληφθέντες είναι ανήλικοι μαθητές πολλοί από αυτούς χτυπημένοι από τα ΜΑΤ και για αυτό απαίτησαν να τα δει ιατροδικαστής και να τους επιτραπεί να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Επίσης αναφέρουν ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας τουρίστας 21 ετών, που δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και δηλώνει άγνοια για την αιτία της σύλληψής του.
Πηγή: skai.gr