Κλείσιμο

Γεωργιάδης: Από το γραφείο Τσίπρα το άρθρο της «Αυγής» για τα φάρμακα

Νέα σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των φαρμάκων εξαπέλυσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή της Κυριακής», με την υπογραφή «ειδικού συνεργάτη», όπου γίνεται λόγος για άνοιγμα της ελληνικής αγοράς φαρμάκων σε πολυεθνικές που παράγουν γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για άρθρο που διοχετεύτηκε από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας λίβελο και υιοθέτηση αιτημάτων των φαρμακοβιομηχανιών.

Προσέθεσε δε ότι δεν είναι τυχαίο ότι το Σάββατο μία οπαδική εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο άρθρο εναντίον του.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι με τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή μειώνονται οι τιμές συνολικά 12.000 φαρμάκων, on patent και των γενοσήμων.

Ο κ. Γεωργιαδης σημείωσε ότι σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίσει την τροπολογία, «θέλω να ξέρει ο πολίτης ότι το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα».

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες δίνουν διαφημίσεις στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τη θέση του πως μόνον στην Ελλάδα υπάρχουν ορισμένες ιατρικές ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, αλλά υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να ακυρώσει τον Οργανισμό, και ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του Ανδρέα Λοβέρδου, τονίζοντας πως η θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι το «μεγαλύτερο όπλο» για έλεγχο στην αγορά του φαρμάκου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ