Κλείσιμο

Μεϊμαράκης: Όποιος βουλευτής θέλει, μπορεί μόνος του να απαρνηθεί τα προνόμια

Πρόκληση-κάλεσμα στους βουλευτές που διαμαρτύρονται για τη μη περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης να το κάνουν από μόνοι τους, απηύθυνε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το βήμα της Ολομέλειας.

Μιλώντας επί του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2014, και απαντώντας στην κριτική των κομμάτων και στο γεγονός ότι παραμένουν αμετάβλητες οι αποδοχές των βουλευτών, ο κ. Μεϊμαράκης είπε προς τους βουλευτές: «Αν κάποιος από εσάς το θέλει μπορεί από μόνος του να απαρνηθεί όποια προνόμια. Να δώσει μία εντολή στο λογιστήριο να παρακρατηθεί το υπόλοιπο και να δοθούν σε κάποιες οργανώσεις.

»Δεν είδα πουθενά ότι με το ζόρι πρέπει να τα εισπράξετε αυτά. Προς τι αυτή η υποκριτική στάση;» αναρωτήθηκε.

Αναφερόμενος στις επιπλέον παροχές των βουλευτών, ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε το χαρακτηρισμό «προνόμια», και υποστήριξε ότι «είναι απαραίτητα εργαλεία για να ανταποκριθούμε στο έργο που έχουμε», ενώ για το αφορολόγητο των Τριακοσίων γνωστοποίησε ότι οι βουλευτές δεν τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων για να δικαιολογούν τα έξοδά τους και για το λόγο αυτό υπάρχει το αφορολόγητο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε ότι εφόσον ο προϋπολογισμός της Βουλής είναι μέσα στους στόχους του μεσοπρόθεσμου είναι έτοιμος να δώσει και έξοδα κίνησης στους υπαλλήλους και στους αστυνομικούς της Βουλής, για τις μέρες που αποδεδειγμένα εργάζονται στη Βουλή.

Ο προϋπολογισμός του κοινοβουλίου ψηφίστηκε χάρη στις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου