Die Welt: «Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, νεοφασιστών και κομμουνιστών»

«Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, νεοφασιστών και κομμουνιστών είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Die Welt. Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά. Στο τέλος βγήκαν χαμένες και οι δύο πλευρές».

«Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που μονίμως ηθικολογεί, συμμάχησε στην ψηφοφορία με τους νεοφασίστες και του κομμουνιστές, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα. Το πόσο μεγάλη είναι η αποδοχή τέτοιων συσχετισμών στους έλληνες ψηφοφόρους θα είμαστε σε θέση να το διαπιστώσουμε πιθανότατα το 2016, διότι μέχρι τότε δεν προβλέπονται πρόωρες εκλογές. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται από την πρόταση μομφής. Χαρακτηριστικός ο τίτλος της εφημερίδας Τα Νέα: “Τσίπρας: Έπαιξε και έχασε“.

Για την χώρα η νίκη Σαμαρά σημαίνει περιθώριο μερικών μηνών για να διαπραγματευθεί με τους πιστωτές νέες ελαφρύνσεις του χρέους με αντάλλαγμα μέτρα λιτότητας», συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα. «Η χρονιά αναμένεται να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού. Αν όμως η Ελλάδα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος δεν μπορεί να γίνεται καν λόγος για πλεόνασμα.

Με μόλις τέσσερις ψήφους πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και ενδοκυβερνητικές έριδες οι προοπτικές για την κυβέρνηση δεν είναι ρόδινες. Και έτσι φημολογείται στην Αθήνα ότι ίσως επιχειρηθεί προσέγγιση με το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ή η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνασπισμού. Σε περίπτωση που δεν αποδώσουν αυτές οι προσπάθειες ίσως αργά ή γρήγορα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές».
Πηγή: Deutsche Welle