Τσίπρας: Είστε οι αποτυχημένοι που λέτε ψέματα για νέα μέτρα – ιδού οι εκλογές

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε με 153 ψήφους εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, σε σύνολο 294 ψηφισάντων. Στον αντίποδα, 124 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής.

Πολυμέτωπη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και την «αποτυχημένη» κυβέρνηση εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως δίνει «ψεύτικες» διαβεβαιώσεις πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ότι είναι ένας πρωθυπουργός που τελεί «υπό την πλήρη κηδεμονία ξένων», και καλώντας τον να προκηρύξει εκλογές.

«Όλοι συνειδητοποιούν πως η δυσπιστία δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού […] Διαλύσατε την κοινωνία, και η κοινωνία δεν σας νομιμοποιεί πια», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι μόνο ότι δεν σας θέλουν, είναι και ότι εσείς δεν μπορείτε» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οι διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα λάβετε νέα μέτρα είναι ψεύτικες», και επεσήμανε ότι πέρα από το «καλό παραμύθι του success story», υπάρχει το ερώτημα του ποιος θα δώσει «ψωμί στους πεινασμένους και στέγη στους άστεγους».

Τόνισε πως εντολή για έξοδο από το μνημόνιο μπορεί να δώσει μονάχα ο λαός, με εκλογές, κα προσέθεσε ότι όλοι γνωρίζουν πως «δεν υπάρχει βιώσιμη λύση για το χρέος χωρίς της διαγραφή μεγάλου χρέους του».

«Ιδού η λύση, ιδού οι εκλογές, ιδού η δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Αποσαφήνισε δε πως η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε καθότι η κυβέρνηση «απέτυχε σχεδόν σε όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά» και «όλα όσα εξήγγειλε μετεκλογικά», δεν διαπραγματεύτηκε με την τρόικα, και απέτυχε να αντιμετωπίσει την «ανθρωπιστική κρίση που χτυπά την πόρτα εκατομμυρίων».

Στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά προς τον κ. Σαμαρά, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έχει απαξιώσει τη Βουλή και τον κάλεσε να τοποθετηθεί για την εξέταση των πεπραγμένων της τρόικα από την Ευρωβουλή.

«Η κυβέρνηση ή θα συνεργαστεί με την έρευνα για την αποτυχία του προγράμματος, ή θα συνεχίσει την ιστορία του success story», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να τον κοιτάξει, ο κ. Σαμαράς του απάντησε πως δεν τον κοιτά για να μην γελάσει, και ο κ. Τσίπρας δήλωσε προς τους βουλευτές της ΝΔ πως «δεν είστε για γέλια, αλλά για κλάματα».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ