Πάγκαλος για παρακολουθήσεις: H Ελλάδα όταν μπορεί, να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι

Στη δηλώσεις του ότι «κι εμείς παρακολουθούσαμε τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων, αναφέρθηκε την Πέμπτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο Βήμα FM, εμμένοντας σε αυτές.

Είπε μάλιστα ότι «η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί, πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι». «Γιατί να είναι η Ελλάδα πάντα θύμα» και «Γιατί στη διαμάχη (για τις παρακολουθήσεις της NSA) να είμαστε με τους Γερμανούς;» διερωτήθηκε.

«Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας, να πάω φυλακή» τόνισε, αναφερόμενος στη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του.

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε επίσης ότι οι παρακολουθήσεις των δύο αμερικανών πρέσβεων αφορούσαν την αρνητική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι τού ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να πει πως τα όσα ανέφερε περί παρακολουθήσεων ήταν μια χιουμοριστική δήλωση, αλλά εκείνος απάντησε πως δεν μπορεί να γελοιοποιηθεί και πως όσα δήλωσε «τα ξέρουν πάρα πολλοί».

«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί, όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν, όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)…» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος στην επίμαχη συνέντευξή του.
Πηγή: skai.gr