Κλείσιμο

Κεδίκογλου προς Τζιτζικώστα: Έκανες χειρότερη γκάφα, να προβείς σε διορθωτική δήλωση

Στο «άδειασμα» του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα προέβη το Μέγαρο Μαξίμου δια του Σίμου Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο μάλιστα για «νέα γκάφα» (σ.σ. η πρώτη ήταν η πρόσκληση των βουλευτών της ΧΑ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου). Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε  από τον κ. Τζιτζικώστα να προβεί άμεσα σε διορθωτική δήλωση, κάτι που έπραξε δυο φορές.

Είχε προηγηθεί η δήλωσή του περιφερειάρχη στο Mega ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε δε, ότι έπρεπε να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για το θέμα από το υπουργείο Εσωτερικών.
Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει

«Όταν κάποιος
κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Επειδή ο περιφερειάρχης έχει κάνει λάθος πρέπει να το ρίξει σε άλλους;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας λόγω «έλλειψης δημοκρατικού ήθους και ακραίας ανοησίας» ζητεί με σκληρή του ανακοίνωσή το ΠΑΣΟΚ.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις καλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να μην συμμετέχει στην παρέλαση , είναι προσβολή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


Για προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων του για το ΠΑΣΟΚ στο Mega κάνει πάντως λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην διευκρινιστική ανακοίνωση. «Δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ατυχές και λανθασμένο χαρακτήρισε το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο κ. Τζιτζικώστας σε νέα διευκρινιστική δήλωσή του. «Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε» δηλώνει.

«Η διόρθωση είναι χειρότερη του λάθους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βουλτεψη για τη στάση Τζιτζικώστα. «Έπρεπε να κάνει την υπέρβαση και να μην καλέσει τους Χρυσαυγίτες» επισήμανε η βουλευτής.

"Αυτοδιαλύονται" ήταν το λιτό σχόλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το θέμα που δημιουργήθηκε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ