ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί ο Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης λόγω ακραίας ανοησίας

Την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα λόγω «έλλειψης δημοκρατικού ήθους και ακραίας ανοησίας» ζητεί με σκληρή του ανακοίνωσή το ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί η δήλωσή του περιφερειάρχη στο Mega ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε δε, ότι έπρεπε να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για το θέμα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία
«Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψη δημοκρατικού ήθους, αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δυο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη – στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της ΧΑ και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιο δήμο έχει την έδρα του» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις καλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να μην συμμετέχει στην παρέλαση , είναι προσβολή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» σχολίασε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.





Για προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων του για το ΠΑΣΟΚ στο Mega κάνει πάντως λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με διευκρινιστική ανακοίνωση. «Δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στο «άδειασμα» του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προέβη το Μέγαρο Μαξίμου δια του Σίμου Κεδίκογλου, κάνοντας μάλιστα λόγο για «νέα γκάφα».

«Επειδή ο περιφερειάρχης έχει κάνει λάθος πρέπει να το ρίξει σε άλλους;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ατυχές και λανθασμένο χαρακτήρισε το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο κ. Τζιτζικώστας σε νέα διευκρινιστική δήλωσή του. «Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε» δηλώνει.

«Η διόρθωση είναι χειρότερη του λάθους» σχολίασε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βουλτεψη για τη στάση Τζιτζικώστα. «Έπρεπε να κάνει την υπέρβαση και να μην καλέσει τους Χρυσαυγίτες» επισήμανε η βουλευτής.

"Αυτοδιαλύονται" ήταν το λιτό σχόλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το θέμα που δημιουργήθηκε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ