Κορυφαία κυβερνητική πηγή: Οριζόντια μέτρα δεν πρόκειται να ληφθούν - δηλώσεις Σαμαρά

«Οριζόντια μέτρα δεν πρόκειται να ληφθούν» διαβεβαίωσε κορυφαία κυβερνητική πηγή, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Θα ληφθούν μόνο διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία ούτως ή άλλως έπρεπε να ληφθούν, είτε η τρόικα ήταν στην Ελλάδα είτε όχι» διευκρίνισε.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε επίσης ότι «δεν είμαστε σε πόλεμο με την τρόικα, είμαστε σε διαπραγμάτευση». Σύμφωνα με την ίδια κορυφαία κυβερνητική πηγή, στη συνάντηση της Πέμπτης Σαμαρά – Μέρκελ συμφωνήθηκε να συνομιλήσουν και πάλι διεξοδικά, τις επόμενες ημέρες.

«Στη συνάντησή μας δεν συζητήθηκε το Πρόγραμμα, δεν αλλάζει η θέση της γερμανικής κυβέρνησης» δήλωνε νωρίτερα η καγκελάριος Μέρκελ.

Η κορυφαία κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι με το νέο φόρο για τα ακίνητα, διευρύνεται η φορολογική βάση, ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι να «πληρώνουν λιγότερα χρόνο με το χρόνο, οι αγρότες, όσοι έχουν μικρά οικόπεδα, και οι άλλες αδύναμες ομάδες του πληθυσμού».

Δηλώσεις Σαμαρά για οικονομία

Στο μεταξύ, στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία αναφέρθηκε στους εταίρους μας ο πρωθυπουργός κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Είμαι αποφασισμένος η τεχνολογία και η καινοτομία να έχουν ρόλο σημαντικό στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε επενδύσεις που γίνονται απο ξένους κολοσσούς και σε ελληνικές εταιρείες που πρωτοάρχισαν να εμφανίζονται.

«Είμαι αποφασισμένος η τεχνολογία και η καινοτομία να έχουν ρόλο σημαντικό στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα μαζί με παραδοσιακά ισχυρούς τομείς όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία τροφίμων και ο πολιτισμός για την αναγέννηση του τόπου. Στρατιώτες στην αναγέννηση θα είναι νέα παιδία επιχειρηματίες» υπογράμμισε.

«Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα περιφερειακό κόμβο καινοτομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για την παράνομη μετανάστευση

Την ανάγκη διαμόρφωσης κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη μετανάστευση ζήτησε επίσης από τους εταίρους μας ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν μπορεί η Ευρώπη να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε τρίτες χώρες που αρνούνται να υπογράψουν συμφωνίες η έχουν υπογράψει συμφωνίες για την επαναπροώθηση των μεταναστών και αρνούνται να τις εφαρμόσουν και ξέρετε ποιους εννοώ» ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για την Τουρκία.

«Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, αφορά όλες τις χώρες, όχι μόνο τις χώρες του Νότου όσοι εισέρχονται προσπαθούν να εισέλθουν και στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Φυλάμε τα ευρωπαϊκά σύνορα αυτό επιβάλλει επιβάλει κοινή αντιμετώπιση, ευθύνη και επιμερισμό του κόστους» σημείωσε.

«Τα κύματα αποσταθεροποίησης αποτελούν απειλή για όλη την Ευρώπη όχι μόνο τη Νότια Ευρώπη. Η περιφέρεια εξάγει αποσταθεροποίηση σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως ανθρωπιστική καταστροφή την κατάσταση αυτών των ανθρώπων. «Πρέπει να γίνει ατύχημα για να ανοίξει τα μάτια του ο πολύς κόσμος» τόνισε, και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ζήτησε να γίνει διαχωρισμός αυτών που ζητούν άσυλο απο τους εμπόλεμους μετανάστες.

Επισήμανε ότι η ελληνική προεδρία και η μεθεπόμενη της Ιταλίας θα δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ