Κλείσιμο

Aντιδράσεις Κεδίκογλου - ΠΑΣΟΚ για το έμμεσο κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ σε διαδηλώσεις στην παρέλαση

«Και στη φετινή επέτειο για την 28η Οκτωβρίου ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ. ΟΧΙ στη μνημονική πολιτική, ΟΧΙ στα μισαλλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού» σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ για την φετινή επέτειο. Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Κουμουνδούρου του κυβερνητικού εκπροσώπου και του ΠΑΣΟΚ.

Εδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό, οργανωμένο τρόπο και στην λαϊκή αλληλεγγύη. Μέσα από τους αγώνες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου αντλούν κουράγιο για να δώσουν τις δικές τους μάχες. Η μνήμη όμως της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό».

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης. Η ΧΑ ξεπροβάλλει μέσα απ' το βάλτο που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας, «τσεκουρώματος» του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, που κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, δήλωσε:

"Είναι πρωτοφανής, εμπρηστική, και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την Ιστορία του Ελληνικού λαού η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς «επαναστατικές» εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο, δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να «οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης».

Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα ότι το 1940 ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες –παραμερίζοντας κάθε πολιτική ή άλλη διαφορά- για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού και να υπερασπιστούν την πατρίδα μας.

Ο Ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι θα απομονώσει όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την εθνική επέτειο και το μήνυμα της. Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προασπιζόμενα την ίδια τη Δημοκρατία.

Όμως ας γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πως για ό,τι επιχειρήσουν να συμβεί στις παρελάσεις, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι ίδιοι!"

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο
 Ο παραληρηματικός, φαιδρός και διχαστικός λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου συνιστά το μόνιμο χαρακτηριστικό του. Δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί του.

Σχόλιο του Γραμματέα της ΝΔ
Εξάλλου, ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος σε δήλωσή του για το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο», την «ανίερη απόπειρα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτούν τις φετινές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, για να προωθήσουν σχέδια πολιτικής ανωμαλίας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης» και προσθέτει ότι «πολίτες και πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να πούμε ΟΧΙ στις απαράδεκτες επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ για πόλωση και διχασμό».

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: Για την επέτειο του «Όχι» o ΣΥΡΙΖΑ λέει πρώτα «Όχι» στο μνημόνιο και μετά «Όχι» στον ναζισμό και τους νοσταλγούς του!

Προσβολή στην ιστορία του τόπου, στην εθνική ενότητα του λαού μας.
Θέτουν την πολιτική μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στο ίδιο επίπεδο με τον φασισμό και τον ναζισμό!

Πηγή: skai.gr