Σαμαράς: Στη δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα - Θα τσακίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου

Τέσσερα ορόσημα του οδικού χάρτη για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο περιγράφει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Αξία. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την επίτευξη όλο και μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων, την ανάκαμψη, την τελική συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Σημειώνει ότι ήδη έχει αρχίσει η τεχνική προετοιμασία για την έξοδο στις αγορές με στόχο να δανειστεί η χώρα μικρά ποσά για να πληρώσει προηγούμενες λήξεις ομολόγων αλλά τονίζει πως δεν θα αποκαλύψει πότε θα γίνει. Υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει επιτύχει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα κόντρα στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις διότι όπως λέει «δεν τα αντέχει η οικονομία και η κοινωνία αφενός και αφετέρου διότι η συμφωνία προβλέπει ότι εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι δεν χρειάζονται τέτοια μέτρα». Προσθέτει πως «το 70% του πλεονάσματος θα το δώσουμε για ελαφρύνσεις σε ασθενή κοινωνικά στρώματα».

Ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει την αισιοδοξία του για την προσέλκυση νέων επενδύσεων μέσω και της αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα σε οικονομικά συμφέροντα και διαπλοκή ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιασμούς από κανέναν.

Εξαπολύει και τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον λαό να ανατρέψει την κυβέρνηση στους δρόμους. Βλέπει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν και φοβάται ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Ο λαός βέβαια δεν ανταποκρίθηκε στην εξαγγελία της φθινοπωρινής επανάστασης του κ. Τσίπρα. Όλα αυτά συντηρούν ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας. Βέβαια κάθε φορά που διαψεύδονται οι προσδοκίες αποσταθεροποίησης εμπεδώνεται εικόνα σταθερότητας. Το κακό όμως, είναι ότι κάποιοι δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους την πολιτική ανωμαλία", σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Πηγή: skai.gr