Πρόκληση πρόωρων εκλογών με παραίτηση των βουλευτών της εξετάζει η ΧΑ

Διάφορα σενάρια αντίδρασης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, μελετά σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που δέχεται για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα αλλά και για τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή επεξεργάζεται ακόμη και το σενάριο παραίτησης όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αλλά και της άρνησης των επιλαχόντων να αναλάβουν καθήκοντα. Αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν να προκληθούν επαναληπτικές εκλογές στις 15 περιφέρειες όπου εκλέγονται οι ισάριθμοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Κύκλοι πάντως της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας σε δημοσιογράφους τα φημολογούμενα σενάρια ανέφεραν ότι η Χρυσή Αυγή θα χρησιμοποιήσει «κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπισθεί τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της που καταπατούνται βάναυσα από μια ξενόδουλη κυβέρνηση».

Σημειώνεται πάντως, ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή, βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, είτε του θερινού τμήματος είτε των επιτροπών.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ