Κωνσταντοπούλου: Πλαστογράφηση πρακτικών για τον Κώδικα Δικηγόρων

Πλαστογράφηση των πρακτικών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για των «Κώδικα Δικηγόρων» κατήγγειλε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ δια της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από σχετική επιστολή που έστειλε μαζί και με άλλους βουλευτές του κόμματός της στο Προεδρείο της Βουλής, κατήγγειλε στην Ολομέλεια ότι κατά την ψήφιση του «Κώδικα Δικηγόρων» στην αρμόδια επιτροπή οι εισηγητές των κομμάτων δεν δήλωσαν αν ψηφίζουν ή όχι το νομοσχέδιο και ο πρόεδρος της Επιτροπής από μόνος του απαντούσε «κατά πλειοψηφία».

Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης θα έπρεπε να είχε αποσύρει το νομοσχέδιο «γιατί έχει εισαχθεί στο θερινό τμήμα χωρίς η επιτροπή να έχει ψηφίσει».

«Έχουν νοθευτεί τα πρακτικά κατά τρόπον ώστε ο Βιρβιδάης να ρωτά τον εαυτό του και να απαντά μόνος του ότι δήθεν εγκρίνεται κατά πλειοψηφία. Έχουν κατασκευαστεί πρακτικά όπου εμφανίζονται βουλευτές 166 φορές να απαντούν δεκτό, δεκτό. Ο νομοθέτης δεν μπορεί να είναι πλαστογράφος», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Για ρητή και ανεπιφύλακτη δεδηλωμένη έκανε λόγο απαντώντας ο προεδρεύων στη συνεδρίαση, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε ότι η διαδικασία δεν είχε κανέναν πρόβλημα και διευκρίνισε ότι « η συζήτηση ήταν διεξοδική, διήρκεσε πάνω από 20 ώρες, δεχτήκαμε 27 νομοτεχνικές βελτιώσεις» .

Για εφαρμογή της πρακτικής που εφαρμόζουν χρόνια οι επιτροπές έκανε λόγο ο προέδρος της αρμόδιας επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλητικά και υβριστικά μηνύματα ο ίδιος και η οικογένειά του «γιατί ετόλμησα να έχω άποψη».

Ακολουθείται η αρχή της δεδηλωμένης και δεν μπορεί να τίθεται ζήτημα συνταγματικότητας ήταν και η θέση του ΚΚΕ δια στόματος Λιάνας Κανέλλη η οποία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι « δεν μπορείτε να κατηγορείτε έλληνες βουλευτές για πλαστογραφημένα πρακτικά. Δεν επιτρέπεται. Αρνούμαι να ακολουθήσω».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου