Τσίπρας: «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την πάγια θέση του ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αυτή την ώρα συναντάται με τον δήμαρχο της συμπρωτεύουσας, Γιάννη Μπουτάρη.

Βρισκόμενος στο το περίπτερο της ΕΥΔΑΠ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ελπίδα του «να την κρατήσουμε και να μην τη μοσχοπουλήσουμε».

Αναφερόμενος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είμαστε μία από τις λίγες ανεπτυγμένες χώρες χωρίς ανεπτυγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο. «Ελπίζω να σας δω και του χρόνου και να μην σας έχουν αγοράσει» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης του στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με το θέμα της έλλειψης ρευστότητας, ενώ ο κ. Τσίπρας συνομίλησε και με άτομα με ειδικές ανάγκες που του εξέφρασαν τα παράπονά τους.

«Η αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη», απάντησε ο κ. Τσίπτρας.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής στο χώρο της Έκθεσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε εμπορικό και πολιτισμικό κόμβο μέσω της ΔΕΘ. Είπε ακόμα ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πρέπει να γίνει περισσότερο διεθνής και να δώσει ευκαιρίες για προώθηση νέων επιχειρήσεων και προϊόντων, όπως τα αγροτικά.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπουτάρη, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στις 18:30 το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει ομιλία και θα έχει διαβούλευση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

«Τελειώνουν τα ψέματα και η κοροϊδία»

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα και η κοροϊδία».

«Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τα παραμυθία της Χαλιμάς του Αντώνη Σαμαρά για το ‘success story’», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μερκελ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο που η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα.

«Δεν είναι δυνατό πια να μας κατηγορούν οι μπαταχτσήδες για μπαταχτσήδες. Τέρμα λοιπόν οι ευγένειες κυρία Μερκελ. Σας χρωστάμε, μας χρωστάτε όμως κι εσείς, ήρθε η ώρα για τον λογαριασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ