Βαρόμετρο: Οι Έλληνες δε θέλουν ούτε επέμβαση στη Συρία ούτε παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων

Αναλυτικά τα στοιχεία ΕΔΩ

Αρνητική γνώμη για τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά και για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ.

Συνολικά το 66% των ερωτηθέντων έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη για τον Άσαντ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι 72% και της ΝΔ 69%.

Επίσης, το 72% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί την στρατιωτική επέμβαση, αντίθετα με το 9% που θα την προτιμούσε ως λύση του συριακού προβλήματος.

Από τους ψηφοφόρους των τριών κομμάτων, περισσότερο κατά της επέμβασης είναι του ΣΥΡΙΖΑ (77%) και ακολουθούν του ΠΑΣΟΚ με 69% και της ΝΔ με 61%.

Τέλος, το 78% δεν θέλει η Ελλάδα να δεχθεί να παρέχει διευκολύνσεις, αντίθετα με το 18% που θα ήθελε το αντίθετο. Από τους ψηφοφόρους των τριών κομμάτων, περισσότερο αντίθετοι -όπως και παραπάνω - είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, αντίθετοι με την παροχή διευκολύνσεων είναι το 84% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 68% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 66% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Δείτε ΕΔΩ το πολιτικό Βαρόμετρο
Πηγή: Επιμέλεια: Δέσποινα Χριστοπούλου