Κλείσιμο

Τσίπρας σε μαθητές: Το μνημόνιο έχει καταστρέψει τη δημόσια Παιδεία

«Θέλω να σας ευχηθώ καλή χρονιά, αλλά φοβάμαι ότι φέτος αυτό ακούγεται περισσότερο σαν ειρωνεία, παρά σαν ευχή. Διότι φέτος έρχεστε στο σχολειό και δεν βλέπετε τους καθηγητές σας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε σήμερα το 1ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «σ΄ αυτή τη ζωή τίποτα δεν μας χαρίζεται.. Όλα τα διεκδικούμε με αγώνα» και αφού ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά, είπε «και του χρόνου το σχολείο θα είναι γεμάτο καθηγητές και μαθητές, δεν θα είναι διαλυμένο όπως φέτος κι αυτό θα είναι αποτέλεσμα της δικής σας προσπάθειας.»

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τόνισε:

«Η φετινή σχολική χρονιά δυστυχώς αρχίζει με τους χειρότερους οιωνούς. Η κυβέρνηση του μνημονίου έχει αποφασίσει να διαλύσει ό,τι πολυτιμότερο έχει μείνει σ΄ αυτή τη χώρα, που είναι το δημόσιο σχολείο. Η δυνατότητα δηλαδή τα παιδιά μας να μορφώνονται, να μην πετιούνται στο δρόμο απ΄ αυτή την τρυφερή ηλικία. Σήμερα επισκέφθηκα ένα επαγγελματικό Λύκειο που η κυβέρνηση αποφάσισε να συρρικνώσει μέσα στο καλοκαίρι, ρίχνοντας στη διαθεσιμότητα τους καθηγητές, έχει είκοσι λιγότερους καθηγητές, και δεκάδες λιγότερους μαθητές που ξαφνικά τους αφήνει χωρίς μαθήματα.

Αυτή είναι η εικόνα στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολειών. Γιατί δεν είναι μόνο τα ΕΠΑΛ που συρρικνώνονται. Είναι και το ολοήμερο σχολείο που κλείνει, αφήνοντας στο έλεος και στην αγωνία χιλιάδες ζευγάρια εργαζόμενων γονιών. Είναι και τα παιδιά των ειδικών σχολείων που ρίχνονται στον Καιάδα. Είναι τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις σε όλα τα σχολειά της χώρας. Πράγμα που σημαίνει ότι η τρόικα αποφάσισε να ρίξει πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του οικοδομήματος της ελληνικής κοινωνίας που είναι το σχολείο, και να βγάλει πλεονάσματα διώχνοντας καθηγητές και παιδιά από το σχολείο».




Πηγή: skai.gr