Σύγκρουση Παφίλη - Κεδίκογλου για την πώληση του «902»

Καβγάς μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ξέσπασε στην Βουλή για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «902».

Αφορμή για την σκληρή αντιπαράθεση στάθηκε η αναφορά του κ. Κεδίκογλου στην μεταβίβαση του «902» μέσω off-shore εταιρείας σε άγνωστο επιχειρηματία και το σχόλιό του ότι από θύμα του καπιταλισμού το ΚΚΕ έγινε θύτης.

Απαντώντας σε υψηλούς τόνους,  ο κ. Παφίλης επετέθη κατά του υφυπουργού λέγοντάς του ότι ο «902» πουλήθηκε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι κατά ασφαλιστικά ταμεία και ότι δεν έχει δικαίωμα να πιάνει στο στόμα του το ΚΚΕ.

«Είστε ο τελευταίος που θα μπορούσατε να μιλάτε για το κόμμα αυτό», του είπε, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε συνώνυμο της μίζας και της διαφθοράς: «Μιλάτε εσείς που έχετε συνδέσει το όνομά σας με την διαφθορά και την μίζα. Έχετε το θράσος να μιλάτε εσείς που τα μισά σας στελέχη θα πάνε στη φυλακή», συνέχισε ο κ. Παφίλης χαρακτηρίζοντας τον κ. Κεδίκογλου «αισχρό και ανίκανο».

«Αυτό που είπα είναι ότι από θύμα γίνατε θύτης του καπιταλισμού», ανταπάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας προσθέτοντας ότι: « τώρα ψάχνουμε κάπου στις Παρθένους Νήσους τον ιδιοκτήτη του ‘902’». «Αν είναι ηθικό πλεονέκτημα αυτό να πείτε στους οπαδούς σας αν συνάδει με την ιστορία του ΚΚΕ», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου κατηγορώντας το κομουνιστικό κόμμα ότι δεν έχει πια το ηθικό πλεονέκτημα.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού που άφησε ακάλυπτο τον υφυπουργό Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι όσα είπε ο κ. Κεδίκογλου είναι προσωπικές του απόψεις και δεν εκφράζουν τον πολιτικό του χώρο.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου