Κλείσιμο

Μανιάτης: Δεν υπάρχει «Plan B» - πρέπει να προχωρήσουμε ώς το τέλος του δρόμου

Δεν υπάρχει εναλλακτική διέξοδος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει Plan B. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές διέξοδοι, πρέπει να συνεχίσουμε ως το τέλος του δρόμου (...) έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος του με πρωτογενές πλεόνασμα» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση μιας άλλης Ελλάδας που παράγει πλούτο. «Αν δεν παραχθεί πλούτος δεν πρόκειται να λυθεί ούτε η ανεργία ούτε η ύφεση» σημείωσε, τονίζοντας ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, και τον ορυκτό πλούτο.

«Έχουμε χρέος όλες οι δυνάμεις οι πολιτικές να προτείνουμε πως τα παιδία που έφυγαν στο εξωτερικό να γυρίσουν πίσω Ως ΠΑΣΟΚ προτείνουμε νέο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας» σημείωσε με αφορμή και το διήμερο συνέδριο για την επέτειο του κόμματος.

Όσον αφορά
την πρόταση του Δημήτρη Ρέππα περί συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρότεινε το μεταρρυθμιστικό κέντρο που πρέπει να έρθει σε τραπέζι διάλογου με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία. «Το ΠΑΣΟΚ περνάει στην επόμενη φάση για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου. Διευρύνουμε το διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις στην αντιμετώπιση του πολιτικού χρήματος και στη λειτουργία της δικαιοσύνης» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

«Η Ευρώπη για να υπάρξει πρέπει να προχωρήσει στην ενοποίησή της» επισήμανε δε ο υπουργός.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ