Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για προστασία πρώτης κατοικίας των αδύναμων

Σε συμφωνία κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, με εισοδηματικά κριτήρια, για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ' αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, μέσω γραπτής δήλωσής του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Σαμαράς προσέθεσε ότι η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές, και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να τονίζει ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη.

«Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως το ζήτημα πλέον δεν είναι οι πλειστηριασμοί, αλλά να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ