Κέρι προς Σαμαρά: «Σε θαυμάζω για αυτό που κάνεις» (upd)

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας του εξέφρασε τον «θαυμασμό» του «για αυτό που κάνεις», αναφορικά με τις προσπάθειες της Αθήνας να εξέλθει από την κρίση.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε παραγωγικές τις επαφές, προσθέτοντας πως αναδεικνύουν τη στενή συνεργασία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως ο κ. Κέρι αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα μας, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών για την Ελλάδα και να υπάρξει ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Συμπλήρωσε, πως ο αμερικανός υπουργός εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ και αναδείχθηκε η σημασία που αποδίδει η Ουάσιγκτον στο να έχει έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ σε μια τόσο σημαντική περιοχή.
Πηγή: Δημήτρης Μανής, Γιάννης Ντσούνος, Newsdesk ΣΚΑΪ