Μία συνέντευξη του Τσίπρα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, θα ασχοληθεί στο κυριακάτικο φύλλο της η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», όπως προαναγγέλλει ο γερμανός δημοσιογράφος Μίκαελ Μάρτινς.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνέντευξη με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διέκοψε την κουβέντα, λέγοντας στον δημοσιογράφο ότι η συνέντευξη «θα γίνει σε μια άλλη ζωή».

Αφορμή στάθηκε - σύμφωνα με τον κ. Μάρτινς - η ερώτηση του δημοσιογράφου που αφορούσε παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα από την προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012 όπου έλεγε: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγκελα Μέρκελ».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αρχικά ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «δεν θυμάται» αν το είπε και στη συνέχεια σημείωσε ότι δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον γερμανό δημοσιογράφο, ο κ. Τσίπρας διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για «άρρωστες προθέσεις» και «έλλειψη ευγένειας».

Αναφερόμενοι στο θέμα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως το θέμα παρέπεμπε σε «γαλάζια μονταζιέρα».

Ο κ. Μάρτινς πλέον ζητά γραπτή απάντηση του κ. Τσίπρα προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ της Κυριακής, ενώ σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπαινίσσεται παρέμβαση από το κόμμα στο ρεπορτάζ και τις πηγές του.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι οι ερωτήσεις που απηύθυνε στον κ. Τσίπρα βασίζονταν σε δημοσιεύματα της «Αυγής» και ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και όχι σε φήμες και δηλώσεις τρίτων, όπως τον κατηγόρησε η Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Αυγή ανέφερε σχετικά πως «η FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) είναι μία από τις πιο μεγάλες και έγκριτες γερμανικές εφημερίδες και είναι λογικό να ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και να τις καλύπτει. Πλην όμως, ο ανταποκριτής της για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, Μ. Μάρτινς, έχει μάλλον επηρεαστεί από το ύφος ανθύπατου, με το οποίο κυκλοφορούν στα κυβερνητικά γραφεία οι συμπατριώτες του πολιτικοί και τα στελέχη της τρόικας, και νόμιζε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεκτή και από τους υπόλοιπους. Έτσι θεώρησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γενικώς διαθέσιμος ακόμη και για παραπολιτικού τύπου συνεντεύξεις με ερωτήσεις επιπέδου μονταζιέρας. Δεν ξέρουμε από πού συνέλεξε τα στοιχεία για τη συνέντευξή του ο συνάδελφος, αλλά αν κρίνουμε από το ύφος, την αποσπασματικότητα και τις ανακρίβειες, μάλλον κατέβηκε μέχρι την παραλία να εισπνεύσει καθαρό φαληρικό αεράκι και να εμπνευστεί. Εκτός, αν αντί για τη FAZ εκπροσωπεί την Bild και δεν το είχαμε καταλάβει...».
Πηγή: skai.gr