Μηνύματα για την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Την ανάγκη αναγνώρισης της «αξίας της Δημοκρατίας, όχι ως αυτονόητης πραγματικότητας, αλλά ως κατάκτησης που χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση» τονίζει στο μήνυμά του για την 39η επέτειο από τη Μεταπολίτευση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«H επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας είναι πάντα μια σημαντική στιγμή μνήμης και περισυλλογής. Θυμόμαστε και τιμάμε τους ανθρώπους που έχασαν πολλά για να κερδίσουμε όλοι ελευθερία και αξιοπρέπεια», συνεχίζει ο κ. Παπούλιας.

Εστιάζοντας ειδικότερα στην οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει πως η «ανοδική πορεία» της περιόδου της Μεταπολίτευσης σταμάτησε «με βίαιο τρόπο» καθότι «ήταν ασταθές το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε».

Παρά ταύτα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπούλιας, «το μίσος και η βία δεν είναι λύση ούτε απάντηση, είναι ίσως το πιο σκοτεινό κομμάτι του προβλήματος».

Η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας», συνεχίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του στην Κύπρο ο κ. Παπούλιας σημειώνει πως το νησί, «39 χρόνια μετά την εισβολή, παραμένει διχοτομημένο και δοκιμάζεται σήμερα και από μια άλλη κρίση» πως που δεν πρόκειται όμως «να επηρεάσει την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος».

Η ΝΔ στο μήνυμά της αναφέρει «συνεχίζουμε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας για να σταθεί στα πόδια της και να τραβήξει μπροστά».

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ξαναπιστέψουμε στον συλλογικό εαυτό μας και να μην επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία, την ισοπέδωση και τον λαϊκισμό να δηλητηριάσει την κοινή εθνική προσπάθεια» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

«Τριάντα εννέα χρόνια μετά, η δημοκρατία συρρικνώνεται», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει ότι «σήμερα είναι η στιγμή να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία».

«Να προασπίσουμε το αγαθό της Δημοκρατίας», τονίζει η ΔΗΜΑΡ. Προσθέτει ότι ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και ισονομία παραμένει επίκαιρος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ