«Όχι» από ΚΕΔΕ στις βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο για διαθεσιμότητα και ΟΤΑ

Απορρίπτει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τις βελτιώσεις που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, αναφορικά με την ένταξη δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων σε καθεστώς διαθεσιμότητας και κινητικότητας, αλλά και τη συγκρότηση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έκρινε αντισυνταγματικές τις επίμαχες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, με την κυβέρνηση να απαντά καταθέτοντας τις σχετικές βελτιώσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, «οι όποιες μικρές διορθωτικές αλλαγές που εισάγει η κυβέρνηση στο πολυνοµοσχέδιο για τους Σχολικούς Φύλακες και τη Δηµοτική Αστυνοµία δεν αλλάζουν το περιεχόµενο των σχετικών διατάξεων, µε τις οποίες καταργούνται βασικές αρµοδιότητες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σε ό,τι αφορά το Παρατηρητήριο, η ΚΕΔΕ «συντάσσεται απολύτως µε τη γνώµη της Επιστηµονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία κρίνει ότι οι συγκεκριµένες ρυθµίσεις έρχονται σε αντίθεση µε την Συνταγµατικά κατοχυρωµένη διοικητική και οικονοµική αυτοτέλεια των ΟΤΑ».

Ως εκ τούτου, «η ΚΕΔΕ εµµένει στη θέση της για απόσυρση των παραπάνω διατάξεων και καλεί τα µέλη της, αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.µ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθµώνος και πορεία στη Βουλή».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ