Ο Χρήστος Ζώης εξελέγη πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς

Ο Χρήστος Ζώης εξελέγη ομόφωνα το Σάββατο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς στο συνέδριο του κόμματος το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα. Ο κ. Ζώης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και μετά από πρόταση του βουλευτή Γιάννη Κουράκου, δεν στήθηκε κάλπη, αλλά η εκλογή έγινε δι' ανατάσεως των χειρών. Νωρίτερα απηύθυνε ομιλία ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο καταστατικό, ενώ στη συνέχεια ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Θύμιος Δρόσος παρουσίασε το πλαίσιο των πολιτικών θέσεων του κόμματος.

Μεταξύ άλλων,
η Νέα ΜΕΡΑ προτείνει την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, θέσπιση ασυμβιβάστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή, κατάργηση ασυλίας βουλευτών, ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, και τέλος αναφορικά με τα ΜΜΕ και το καθεστώς ιδιοκτησίας του, η Νεα ΜΕΡΑ προτείνει "κανένας μέχρι συγγένειας τρίτου βαθμού δεν μπορεί να μετέχει στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση δεύτερου μέσου ενημέρωσης".

Σε λίγη ώρα αναμένεται η ομιλία του προέδρου του κόμματος Χρήστου Ζώη, ενώ το συνέδριο θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με ομιλίες συνέδρων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ