Το Σάββατο νέα συνάντηση με τρόικα – Μένουν οι λεπτομέρειες

Στο τελικό στάδιο μπήκαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως απομένουν οι τελικές λεπτομέρειες και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί το Σάββατο σε νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών στο υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα στέλεχος του υπουργείου που συμμετέχει στη συνεδρίαση είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Έχουμε συμφωνήσει σχεδόν στα πάντα».

Άλλο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είχε τονίσει πως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα παλεύουμε να μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό και να πάρουμε τώρα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Ο ίδιος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι δεν συζητάμε την επιβολή εισφοράς 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων, όπως και το θέμα του κενού των 250 εκατομμυρίων ευρώ στο μισθολόγιο των ενστόλων.

Ανέφερε ότι στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή θα περιλαμβάνεται ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος αλλά και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΒΟ και των ελληνικών αμυντικών συστημάτων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αλλάζει ο στόχος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στο 1,6 από 2,6 δισ. ευρώ καθώς μεταφέρεται για το πρώτο εξάμηνο του 2014 η αποκρατικοποίηση του ΔΕΠΑ.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα – πλην του Πόουλ Τόμσεν που επίσης αποχώρησε – συνεχίστηκε για λίγη ώρα μετά την αποχώρηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Νέες απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων» προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση «των προθύμων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι κάνει παζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού, με την τρόικα.

«Η "πολιτική συμφωνία" κυβέρνησης - τρόικα για τις χιλιάδες απολύσεις, διαθεσιμότητες, μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλο το λαό», παρατηρεί το ΚΚΕ με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.
Πηγή: skai.gr