Σε πορεία ανάπτυξης η Ελλάδα συμφώνησαν Σαμαράς και Βεστερβέλε

Ο κ. Βεστερβέλε εξερχόμενος του Μεγάρου ανέφερε πως έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη στη Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα. Σημείωσε, δε, ότι έχουμε καλές ειδήσεις, πως στην Ελλάδα έχει αρχίσει κάτι να κινείται, ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί το δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας. Επίσης, αποσυνέδεσε τις εξελίξεις στη χώρα μας και το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του δημοσίου χρέους από τις γερμανικές εκλογές ενώ, μετά από ερώτηση για τα τελευταία γεγονότα στη Αίγυπτο, είπε ότι πρέπει να επανέλθει η ηρεμία και ο διάλογος.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του κ. Βεστερβέλε μπροστά στις κάμερες.

Α. Σαμαράς: Πρώτα από όλα, καλώς ήρθατε στην Ελλάδα. Όπως ξέρετε, βρισκόμαστε δια μέσου πολλών πολιτικών και γεωπολιτικών αναταραχών στην περιοχή. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα παραμένει σταθερή. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν θυμηθούμε πως πέρυσι κανείς δεν θα το περίμενε. Παρόλα αυτά, η κατάσταση είναι από πολλές πλευρές ανησυχητική, σε σχέση με το τι γίνεται παγκοσμίως και ελπίζουμε πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αυτή η σταθερότητα βοηθά στη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για αυτό που όλοι θέλουμε, την ανάπτυξη. Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ και που είστε φίλος της Ελλάδος.

Γκ. Βεστερβέλε: Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση, για τη φιλοξενία. Είναι πραγματικά μεγάλη μου ευχαρίστηση να είμαι και πάλι πίσω στην Αθήνα. Θα το πω σε μία μικρή πρόταση: Το μήνυμά μου είναι ένα μήνυμα σεβασμού, αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης. Πιστεύω πως το πλοίο ξεκινάει όταν βρίσκεσαι στη στεριά, τα πανιά της Ελλάδας είναι προς την ανάπτυξη που θα φέρει περισσότερη ευημερία στο μέλλον στους ανθρώπους αυτής τη χώρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, να στείλουμε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης και το ότι πιστεύουμε πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Α. Σαμαράς:
Είχαμε μία καλή συνάντηση στο Βερολίνο χθες, συζητώντας για την ανεργία, με έμφαση στην ανεργία των νέων. Νομίζω πως πήγε πολύ καλα. Είναι μια συζήτηση που θα συνεχιστεί στο Παρίσι, επομένως εστιάζουμε σε αυτό και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Σας ευχαριστώ».

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ