Σαμαράς: Θα κερδίσουμε τη μάχη για τη νέα Ελλάδα – κάλεσμα προς κεντροδεξιά

Την πεποίθησή του ότι πλέον έχει αρχίσει «η μάχη για την νέα Ελλάδα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα ενότητας του κεντροδεξιού χώρου και τονίζοντας ότι στόχος είναι να «πιάσουν τόπο» οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού.

«Η μάχη για τη νέα Ελλάδα έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες [...] Έχουμε εθνικό καθήκον για την αναγέννηση αυτού του τόπου [...] Η νέα Ελλάδα δεν είναι μία κομματική επιλογή, είναι ανάγκη εθνική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τις εργασίες του 9ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Σαμαράς, το δίλημμα «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» έχει πλέον λήξει. «Το πρώτο Μνημόνιο ήταν λάθος, το είπαμε και τότε», προσέθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως απώτερος σκοπός είναι πλέον να «βγούμε από τα Μνημόνια».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε κάλεσμα ενότητας στον χώρο της κεντροδεξιάς, τείνοντας τη χείρα προς όλους τους πολίτες αλλά και «αυτούς που μας άφησαν». «Να υποδεχθούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν. Δεν περισσεύει κανένας», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως προτεραιότητα αποτελεί πλέον «να πιάσουν τόπο» οι «απίστευτες θυσίες» των Ελλήνων, που «υποφέρουν από πρωτοφανή ανεργία».

Αυτό σημαίνει «σταθερότητα, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Στρέφοντας τέλος τα βέλη του κατά των «αντιπάλων» στη «μάχη» για την «νέα Ελλάδα», ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως αυτοί χωρίζονται σε τρεις ομάδες, αυτούς που είναι «κολλημένοι στα ιδεολογήματα του χθες», αυτούς που «θέλουν να προστατέψουν εκείνα ακριβώς που πρέπει να αλλάξουμε», και τέλος τους «αθεράπευτους λαϊκιστές», που «κερδοσκοπούν πάνω στις δοκιμασίες του λαού μας».

«Αντίπαλοί μας είναι οι κάθε είδους ακραίοι. Οι φανατικοί του χθες [...] Aντίπαλοί μας είναι όσοι στοιχηματίζουν στην αποτυχία της χώρας μας, όσοι κηρύσσουν το μίσος, την ώρα που χρειάζεται Ενότητα», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ