Βορίδης: Για την καταστροφή του τόπου ευθύνεται ο Ανδρέας Παπανδρέου

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αποστροφή του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ ότι η για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Έκπληξη θα υπήρχε αν ο γραμματέας της νεολαίας του Παπαδόπουλου, έλεγε καλά λόγια για τον Ανδρέα Παπανδρέου, αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ οι συνεργάτες του Μάκη Βορίδη απαντούν, « έαν το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει καταλάβει, ότι η πολιτική που ακολουθεί το 2013, είναι στον αντίποδα της πολιτικής που εφάρμοζε και πρέσβευε το 1980, τότε η κρίση του είναι τόσο βαθιά, που βρίσκει ύστατο καταφύγιο σε χιλιοειπωμένε κατηγορίες που αφορούν στον Βορίδη».

Σε ανακοίνωση της η αναπληρώτρια υπουργός άμυνας Φώτη Γεννηματά τονίζει ότι α Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

Θυμίζουμε στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου, κατέληξε η υπουργός

Σκληρή απάντηση, μέσω Twitter έδωσε και ο Δημήτρης Καρύδης .

Χαρακτήρισε τον Μάκη Βορίδη «γνήσιο νοσταλγό του χουντικού παρελθόντος του» και επισημαίνει πως όσο «οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα».

Σε ανάλογα αυστηρό ύφος απάντησε και ο Μιχάλης Καρχιμάκης σχολιάζοντας με νόημα: «Κύριε Μάκη Βορίδη....Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν. Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε όλες της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών, της διαίρεσης, της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων, της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης».

Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου να είστε πολύ προσεκτικοί, τόνισε.

Στον κ. Βορίδη απάντησε και ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος αποχώρησε, πριν λίγες μέρες από το ΠΑΣΟΚ.

Σε δήλωση του αναφέρει:«Θα συνιστούσαμε στον κ. Βορίδη να αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να ασχοληθεί με τα πολιτικά κατορθώματα της παράταξής του. Της σημερινής παράταξής του και όχι των ακροδεξιών μορφωμάτων που υπηρετούσε λίγα χρόνια πριν. Πάει πολύ για τον πολιτικό που μετακινείται μεταξύ της δεξιάς και της ακροδεξιάς να «καταγγέλλει» για την κατάντια της χώρας το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αντιλαμβάνομαι το μίσος το δικό του και της παράταξής του για τον 'Ανθρωπο και τον Πολιτικό που διεύρυνε την Δημοκρατία, που άνοιξε νέους δρόμους για την χώρα, που πόνεσε και εργάστηκε για το λαό της, τόνισε.

Το δυστύχημα είναι πως με πολιτικούς αυτών των αντιλήψεων η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά την χώρα, πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr