Κλείσιμο

Αιχμές Μανιτάκη για αποχωρήσεις από Δημόσιο και κινητικότητα

Αιχμές για τις μνημονιακές υποχρεώσεις των αποχωρήσεων από το Δημόσιο και της κινητικότητας άφησε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο απερχόμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης υπογράμμισε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και η κυβέρνηση συνολικότερα, θα πρέπει να διαμηνύσουν στην τρόικα ότι ο στόχος της αναδιοργάνωσης και συρρίκνωσης του Δημοσίου δεν επιτυγχάνεται με «τυφλές» απολύσεις ή μετακινήσεις, δίχως κανένα αντικειμενικό κριτήριο και αξιολόγηση.

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε, θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη και να δοθεί βάρος στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε τον κ. Μανιτάκη και υποστήριξε ότι, θα εργαστεί σκληρά για να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί δίνοντας ιδιαίτερο «βάρος» στην αξιολόγηση των υπαλλήλων και τις νέες οργανωτικές δομές.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την αποχώρηση 4.000 εργαζόμενων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2013, ενώ παράλληλα 12.500 υπάλληλοι θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ