Αντιδράσεις κομμάτων για την απόφαση του ΣτΕ που αφορά στην ΕΡΤ

«Έκθετο και παράνομο» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ζητά ταυτόχρονα την «άμεση συμμόρφωση του κ. Σαμαρά» με την απόφαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης οφείλουν να ξεκαθαρίσουν εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ, και εάν, τελικά, είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν να έλθει στη Βουλή και να την καταψηφίσουν.

Την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ζητούν με σημερινές τους ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για σεβασμό του δημοκρατικού κράτους δικαίου που απαιτεί την άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ για την προσωρινή λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τονίζει ότι όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή. "Καμία καθυστέρηση δε δικαιολογείται" καταλήγει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ αναφέρεται ότι η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άμεσα εκτελεστή.

«Έπρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ ΑΕ».

Η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ «διευκολύνει την κυβέρνηση για να προχωρήσει στη διάλυση της σημερινής ΕΡΤ, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα μείνει» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Η χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι ελιγμοί μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, των άλλων οργανισμών του δημοσίου και τη δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων. Αφορούν τον τρόπο υλοποίησης αυτής της πολιτικής, τον επιμερισμό της πολιτικής ευθύνης, καθώς επίσης και τα μεταξύ τους παζάρια για τον ρόλο του κάθε κόμματος στην αστική διακυβέρνηση και τη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού» επισημαίνει το ΚΚΕ.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ