Στις 27 Ιουνίου θα καταθέσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για Λίστα Λαγκάρντ

Παράταση δέκα ημερών, ώστε να καταθέσει στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής την μεθεπόμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου, έλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή (Δευτέρα) συνεδρίαση της επιτροπής, όπου είχε προγραμματιστεί να καταθέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, εμφανίστηκε ο δικηγόρος του και επέμεινε στο αίτημα για δίμηνη παράταση της εξέτασης του πελάτη του - δηλαδή στις 10 Αυγούστου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ενδεχόμενη παράταση της κατάθεσής του σε συνδυασμό με το σενάριο των πρόωρων εκλογών θα προκαλούσαν - σύμφωνα με το νόμο - και αυτόματη παραγραφή τυχόν αδικημάτων του κ. Παπακωνσταντίνου. Σημείωναν ωστόσο, πως ακόμα και σε μία τέτοια περίπτωση, η Βουλή θα είχε χρόνο να ζητήσει και να ψηφίσει το πόρισμα πριν τη διάλυσή της.

Το ενδεχόμενο της δίμηνης παράτασης ωστόσο, απέρριψαν τα μέλη της Προκαταρκτικής, τα οποία - με εξαίρεση τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη που ζήτησε την άμεση κατάθεση του πρώην υπουργού - αποφάσισαν να δώσουν δεκαήμερη προθεσμία στον μάρτυρα προκειμένου να εξεταστεί την μεθεπόμενη Πέμπτη. Παράλληλα αποφάσισαν να παραδώσουν το πόρισμά τους στην Ολομέλεια την Πέμπτη 4 Ιουλίου.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος