Κεδίκογλου: Προσωρινή η αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ - Δεν υπάρχει πρόβλημα συνοχής

«Είναι προσωρινή αναστολή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης. Σας καλώ να δείτε πως λειτουργούν τα πράγματα και να συγκρίνετε με αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε. Και μετά να μου πείτε αν αυτό που υπήρχε ήταν καλύτερο από εκείνο που προτείνουμε για το μέλλον», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε: «Τα πάντα θα περάσουν από τη Βουλή. Σας διαβεβαιώνω ότι όλα είναι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου».
Στην ερώτηση γιατί όλα έγιναν με τόση σπουδή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας πανικός. Έχουμε κάνει τόσες ριζικές αλλαγές στην Ελλάδα. Κάνουμε σωστά ό, τι πρέπει. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Δυστυχώς και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε ένα διάστημα που η ΕΡΤ δεν μετέδιδε ειδήσεις. Οι δημοσιογράφοι απεργούσαν γιατί ήθελαν ειδικό καθεστώς, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τι συνέβαινε στον δημόσιο τομέα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Αν ανακοινώναμε ότι θα το κάνουμε σε διάστημα τριών μηνών, για τρεις μήνες η ΕΡΤ θα απεργούσε. Προτιμήσαμε αυτόν τον τρόπο».

«Οι πάντες έλεγαν ότι η ΕΡΤ πρέπει να αλλάξει. Εδώ και χρόνια υπήρχαν δημοσιεύματα για τα κακώς κείμενα εκεί και κανένας δεν έκανε κάτι. Επιτέλους κάνουμε κάτι. Κρίνετέ μας από τα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το πλαίσιο λειτουργίας του νέου φορέα, ο κ.Κεδίκογλου απάντησε ότι «το πλαίσιο λειτουργίας της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι».

Στην ερώτηση εάν απειλείται η κυβερνητική συνοχή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

 «Μπορεί να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, αλλά είναι κοινός ο στόχος. Πιστεύουμε ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τον νόμο για το νέο φορέα θα βρούμε κοινή γλώσσα. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν περάσει δυσκολίες, αλλά πάντα καταφέρνουμε να βρούμε κοινή γλώσσα για τους κοινούς στόχους».
Πηγή: skai.gr