Καμμένος: Πραξικόπημα το κλείσιμο της ΕΡΤ

Την άποψη ότι η απόφαση για τερματισμό της λειτουργίας της ΕΡΤ συνιστά ένα πραξικόπημα εξέφραζε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Πάνος Καμμένος, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης μετέβη στο ραδιομέγαρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες άνθρωποι.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως, δεδομένης της άρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να υποστηρίξουν την σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, «δεν υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία» για την εν λόγω απόφαση, καταγγέλλοντας πως «χρησιμοποιούνται μέθοδοι γκεμπελικοί του κοινωνικού αυτοματισμού».

Παράλληλα, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ κάλεσε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να ανακοινωνόσουν «τώρα» εάν δεν υποστηρίζουν την σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε αυτή να αποσυρθεί.

Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου έχουν ήδη διαμηνύσει πως δεν θα υπερψηφίσουν την επίμαχη πράξη στην Βουλή.

Τέλος, ο κ. Καμένος έκανε λόγο για προσπάθεια να κατηγορηθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πως είναι ιδιαίτερα υψηλόμισθοι, υπογραμμίζοντας πως, μολονότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι που έχουν μεγάλες απολαβές, η πλειοψηφία των εργαζόμενων έχουν αμοιβές εφάμιλλες με τον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ