Τσίπρας: Μην τολμήσουν να κόψουν το σήμα της ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάλεσε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να διαχωρίσουν τη θέση τους, διαφορετικά όπως είπε θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό «που νομίζει ότι μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει», να ανακαλέσει την απόφασή του και να έρθει το θέμα στη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει» να διακόψει το σήμα της ΕΡΤ, χωρίς απόφαση της Βουλής, γιατί όπως είπε, αν το πράξουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας ως παράνομη μιά τέτοια κίνηση.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι ένα απλό θέμα, είναι θέμα Δημοκρατίας είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι η σημερινή απόφαση ελήφθη για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή αυτό ήθελε η τρόικα και δεύτερον, γιατί η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει στη συνέχεια την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ για να προπαγανδίζει υπέρ της κυβέρνησης. Καλούμε τον λαό να πάρει την απόφαση στα χέρια του, είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, είπε ότι το κόμμα του δεν θα κάνει σπασμωδικές κινήσεις και άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της κυβέρνησης.-
Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ