Κεδίκογλου: Κλείνει σήμερα η αδιαφανής και σπάταλη ΕΡΤ

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση Κεδίκογλου ΕΔΩ 

Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση όλων των εργαζόμενών της ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΕΡΤ είναι μία «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», η οποία χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια στην «διοίκηση», τη «διαχείριση των συμβάσεων», του υλικού της, που «δεν έχει απογραφεί επί οκτώ χρόνια», και με «καθεστώς προνομίων» για τους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, έως την ίδρυση της νέας εταιρείας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το τέλος που καταβάλουν για την κρατική τηλεόραση.

Το κόστος της νέας εταιρείας θα είναι 100 εκατομμύρια ευρώ μικρότερο ετησίως, προσέθεσε ο κ. Κεδίκογλου, τη στιγμή που το ετήσιο κόστος της νυν ΕΡΤ για τους πολίτες ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Όπως σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΕΡΤ θα αντικατασταθεί από μία νέα εταιρεία, έναν «δημόσιο αλλά όχι κρατικό, ούτε κομματικά ελεγχόμενο σταθμό», με βάση τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δικτύων.

«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά», συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου, αποσαφηνίζοντας πως το πρόγραμμα της ΕΡΤ «θα διακοπεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ».

Το νυν προσωπικό της ΕΡΤ «θα αποζημιωθεί κανονικά». Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι αποζημιώσεις αναμένεται να φτάσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ, «για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη».

Αναφερόμενος δε στα αποτελέσματα της ΕΡΤ, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε πως η επιχείρηση έχει το «τριπλάσιο έως επταπλάσιο κόστος» σε σχέση με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και «τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό», τη στιγμή μάλιστα που τα τρία κρατικά κανάλια έχουν τηλεθέαση που είναι η «μισή» ενός μέσου ιδιωτικού σταθμού.

Εν μέσω κρίσης, «δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ‘ιερές αγελάδες’ που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ