Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην «αυτοκριτική» του ΔΝΤ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας με θέμα την παραδοχή των λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα από τους δανειστές.

Ζητά ενημέρωση για το αν ο πρωθυπουργός προτίθεται να αξιοποιήσει αυτή την παραδοχή, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και εάν θα διεκδικήσει , μεταξύ άλλων, στην επικείμενη σύνοδο κορυφής, την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τα ποσά ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι από την αξιολόγηση θα πρέπει να αντληθούν επιχειρήματα υπέρ των ελληνικών απόψεων στη διαπραγμάτευση που συνεχίζεται. Πρώτον δεν πρέπει να ζητηθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα από την Ελλάδα και δεύτερον πρέπει να επισημανθεί η ανάγκη για περαιτέρω μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Για έγκλημα για το οποίο θα πρέπει να απολογηθεί η προηγούμενη και η νυν κυβέρνηση έκανε λόγο από τη Μαγνησία όπου περιοδεύει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Υποστήριξε ότι το ΔΝΤ επίτηδες έκανε τη λάθος πολιτική αυτής της συνεργασίας με την ΕΕ και ότι το πρώτο μνημόνιο έγινε προκειμένου να γλιτώσουν τα χρήματά τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Η τρόικα δηλώνει επισήμως πλέον την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής που διέλυσε τη χώρα μας και τσάκισε τον ελληνικό λαό. Η συγκυβέρνηση παραμένει άβουλο πιόνι στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών» αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει οτι η παραδοχή του ΔΝΤ για λάθη, ενισχύει το ελληνικό αίτημα ουσιαστικών αλλαγών και νομιμοποιεί ισχυρά την διαγραφή μέρους του χρέους στις αρχές του προσεχούς έτους.

Η αντιπαράθεση μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ είναι τσακωμός μεταξύ λύκων για το μοίρασμα της λείας από το σφαγιασμό του λαού, αναφέρει σε ανακοινωση του το ΚΚΕ και συμπληρώνει ότι την ίδια στιγμή τόσο η ΕΕ, όσο και το ΔΝΤ με κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί προκειμένου να θωρακιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 
Πηγή: skai.gr