Μπαρνιέ: Καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Ο ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα ότι οι Βρυξέλλες απηύθυναν "συστάσεις" προς τη Γαλλία και "όχι υποδείξεις" , αλλά προειδοποίησε ότι, εάν δεν γίνουν οι συνιστώμενες μεταρρυθμίσεις, αυτό θα έθετε τη Γαλλία υπό την επιρροή των Κινέζων ή των Αμερικανών.

"Δεν πρόκειται για υποδείξεις, πρόκειται για συστάσεις", δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να υποδείξει στη Γαλλία τι πρέπει να κάνει για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού τομέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη Γαλλία χρονικό περιθώριο δύο ετών για την ανάταξη του δημοσιονομικού της ελλείμματος και σε αντάλλαγμα ζήτησε από το Παρίσι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, κυρίως στο συνταξιοδοτικό τομέα και στην αγορά εργασίας.

"Η Γαλλία βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχει λοιπόν κάτι που δεν λειτουργεί καλά, η απραξία οδηγεί σε φθίνουσα πορεία... ισοδυναμεί με τον περιορισμό σε θέση υπεργολάβου, υπό την επιρροή των Κινέζων ή των Αμερικανών, για τον λόγο αυτόν η απραξία δεν αποτελεί επιλογή", δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση "πρέπει να έχει το θάρρος να πραγματοποιήσει τώρα τις μεταρρυθμίσεις και θα συνιστούσα επίσης στην αντιπολίτευση να έχει το θάρρος να υποστηρίξει την κυβέρνηση" αν πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr