Το αντιρατσιστικό στα βασικά θέματα της αυριανής σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων

Σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων με θέμα μεταξύ άλλων το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα.

Νωρίτερα στις 2 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει την άμεση επίλυση διαφορών για το νομοσχέδιο, ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει ζητήσει την άμεση κατάθεση του στη Βουλή.

Με δηλώσεις του σήμερα από το Βόλο ο Φώτης Κουβέλης επανήλθε στο θέμα και επιτέθηκε εμμέσως στη ΝΔ λέγοντας πως "το νομοθέτημα που ετοιμάζεται δεν καλύπτεται από την υπάρχουσα νομοθεσία όπως εσφαλμένα υποστηρίζουν κάποιοι".

Πρόσθεσε πως το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρέπει να προωθηθεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαβούλευσης η οποία όπως είπε- πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως σε επίπεδο Βουλής".

Υπενθυμίζεται πως, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά και κύκλοι της ΝΔ, έχουν εκτιμήσει πως το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι «επαρκές» για την αντιμετώπιση ρατσιστικών φαινομένων.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ