Οργή βουλευτή ΧΑ έπειτα από τη λακωνική απάντηση Δένδια για Ιωάννινα

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού προκάλεσε την Πέμπτη η άρνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια να απαντήσει στις προκλητικές αναφορές του βουλευτή κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με αφορμή έγκλημα στο νομό Ιωαννίνων.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το έγκλημα στο νομό Ιωαννίνων από αλβανό δραπέτη φυλακών, ο οποίος φέρεται να σκότωσε ζευγάρι ηλικιωμένων στο σπίτι τους, ο κ. Λαγός καταφέρθηκε κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι ο αλβανός κακοποιός «ξεφτίλισε και διέλυσε τα πάντα».

Αναφερόμενος δε στα γεγονότα της Μανωλάδας, ο κ. Λαγός σημείωσε ότι «είδαμε τον υπουργό να τρέχει να δίνει τη συμπαράστασή του στους μετανάστες, αλλά στην περιοχή των Ιωαννίνων δεν τον είδαμε γιατί εκεί ήταν Έλληνες».

Απαντώντας, ο κ. Δένδιας περιορίστηκε να σχολιάσει: «Το έγκλημα ήταν βαρύτατο σε βάρος δύο συνανθρώπων μας, εξιχνιάστηκε και συνελήφθη ο δράστης. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού».

Στην δευτερολογία του, ο κ. Λαγός εξεμάνη κατά του υπουργού λέγοντας ότι «η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη», καθώς «είναι λαλίστατος όταν βρίσκεται σε διάφορα γραφεία με δικούς του φίλους μασονικής τάξεως». Και πρόσθεσε πως ο υπουργός «έχει το θράσος να μας απαντά με αυτό τον τρόπο. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει».

Ο προεδρεύων Ιωάννης Δραγασάκης κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να δευτερολογήσει, αλλά ο κ. Δένδιας δεν σηκώθηκε από το υπουργικό έδρανο. Από κάτω ακούστηκαν χειροκροτήματα και κάποιες φωνές από τα έδρανα της Χ.Α.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος