Κλείσιμο

Σαμαράς: Η Ελλάδα νικάει την κρίση, η σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη

Την πεποίθηση του ότι «η Ελλάδα νικάει την κρίση» εξέφρασε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στο πλαίσιο επιχειρηματικού φόρουμ στην Σαγκάη, τελευταίο του σταθμό κατά την επίσκεψή του στην Κίνα.

«Η Ελλάδα έπρεπε να πολεμήσει και πολέμησε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. «Νικάμε παρά τις προβλέψεις και ορίζουμε μια νέα οικονομία».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς στάθηκε στη σταθερότητα της κυβέρνησης, διαμηνύοντας ότι η «τρικομματική είναι σταθερή, πάρα το γεγονός ότι αποτελείται από τρία κόμματα τα οποία έχουν και διαφορετικές ιδεολογίες».

«Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη, η κυβέρνηση των τριών κομμάτων είναι συμπαγής, τα τρία κόμματα απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως η Αθήνα και «είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

«Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε την μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το grexit είναι νεκρό» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός έστρεψε το βλέμμα του στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας, κάνοντας εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα εφαρμόζει ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα 28 αποκρατικοποιήσεων, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το πρόγραμμα δεν αντιμετωπίζεται ως μια πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, αλλά ως ένα κλειδί για την επαναφορά της αξιοπιστίας της χώρας και την αντιμετώπισή της ως έναν διεθνή επενδυτικό προορισμό.

Τέλος ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, που μπορεί να την καταστήσει πύλη για τη διοχέτευση των κινεζικών προϊόντων.

«Ο κόσμος μας αλλάζει, η Κίνα εξάγει σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη για την προώθηση των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και πυξίδα για την άμεση προσέλκυση Κινέζων τουριστών στη χώρα μας και την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην τεράστια κινεζική αγορά, το μόνο που κάνει είναι να διαπραγματεύεται σαν σύγχρονος πλασιέ την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής», σχολίασε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ