Ψαριανός: Η Χρυσή Αυγή παραποίησε την ελληνική σημαία

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα την παραποίηση της Ελληνικής Σημαίας από την «Χρυσή Αυγή», κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός.

Όπως αναφέρει στα καινούργια γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων 131, υπάρχει αναρτημένη Ελληνική Σημαία, η οποία στο κέντρο έχει τον μαίανδρο – σύμβολο του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Ψαριανός τονίζει ότι πρόκειται για παραποίηση της Ελληνικής Σημαίας κάτι που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Ψαριανού

Στα καινούργια γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων 131, υπάρχει αναρτημένη στο μπαλκόνι του πενταόροφου κτιρίου Ελληνική Σημαία, η οποία στο κέντρο έχει τον μαίανδρο – σύμβολο του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται σαφώς για παραποίηση της Ελληνικής Σημαίας κάτι που σύμφωνα με το άρθρο 181 του ποινικού κώδικα περί προσβολής συμβόλων του Ελληνικού κράτους, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 (δύο) ετών.

Κατόπιν τούτου, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
-  Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την αποκατάσταση του Εθνικού Συμβόλου δεδομένου ότι πρόκειται για επίσημα γραφεία ενός κόμματος που εκπροσωπείται στην Βουλή των Ελλήνων;
Πηγή: skai.gr