Κλείσιμο

Μούιζνιεκς στον ΣΚΑΪ: Να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή

"Η αποψή μου είναι ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής πρέπει να τεθεί εκτός νόμου" υποστήριξε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νιλ Μούζνιεκς. "Οι δικαστές και οι εισαγγελείς πρέπει να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τιμωρηθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν συμμετάσχει αποδεδειγμένα σε ρατσιστικές επιθέσεις" ανέφερε ο Λετονός επίτροπος και πρόσθεσε ότι "όσο δεν τιμωρούνται, έχουν την εντύπωση ότι θα τη γλιτώνουν παρά τα όσα κάνουν. Αυτή η ασυλία της χρυσής αυγής πρέπει να σπάσει και να δοθεί το μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν είναι ανεκτές".

Παράλληλα, ο κ. Μούιζνιεκς εξέφρασε την ανησυχία του για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών. "Έχω ενημέρωση σχετικά με αυτές τις ρατσιστικές επιθέσεις. Όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες επιθέσεις θα πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά" ανέφερε ο κ. Μούιζνιεκς ενώ υποστήριξε ότι "μέχρι στιγμής οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει πολύ λίγα πράγματα για την αντιμετώπιση αυτών των ρατσιστικών φαινομένων".

Τέλος, ο κ. Μούζνιεκς εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατάθεση και ψήφιση του νέου αντιρατσιστικού νόμου. "Έχω ζητήσει πρόσθετη πληροφόρηση από τις ελληνικές αρχές για το περιεχόμενο και τις αλλαγές. Γνωρίζω ότι υπάρχουν διαφωνίες" πρόσθεσε ο κ. Μούιζνιεκς ζητώντας παράλληλα την επιτάχυνση των διαδικασιών από την κυβέρνηση. "Εφαρμόστε τους νόμους. Τα γεγονότα αυτά πλήττουν την φήμη, τις υποχρεώσεις και την οικονομία της χώρας σας" κατέληξε.
Πηγή: Πέτρος Κιρκιλής