Βενιζέλος: Η ενότητα του κόμματος περνάει μέσα από τη διαφάνεια

"Η ενότητα του κόμματος περνάει μέσα από την αλήθεια και τη διαφάνεια" είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στα οικονομικά του κόμματος και στη μαύρη τρύπα, είπε -απευθυνόμενος στο Γιώργο Παπανδρέου- πως κατανοεί την αντίδρασή του για τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δήθεν ταξίδια του στο εξωτερικό που κόστισαν 200 χιλιάδες ευρώ, τον κάλεσε ωστόσο εάν θεωρεί ότι θίγεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Συμπλήρωσε μάλιστα με νόημα ότι όταν τροφοδοτούνται εσωτερικές τριβές θεωρεί πως πρώτος στόχος είναι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ως προς τα οικονομικά του κόμματος ανέφερε ότι από τον πρώτο έλεγχο που έγινε από το γενικό διευθυντή, διαπιστώθηκε ότι πρέπει να συμπληρωθούν κάποια παραστατικά και ότι το ΠΑΣΟΚ χρεώνονταν με επιπλέον 10 εκ.ευρώ το χρόνο με αποτέλεσμα να είναι εκχωρημένη η κρατική επιχορήγηση για δεκαετίες.

Σχολιάζοντας τα περί ανοίγματος για συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά, τόνισε πως πρόκειται για λάθος εκτίμηση και πως το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στην κοινωνία και στην ευρύτερη κεντροαριστερά.

Άσκησε παράλληλα κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν μπορεί να διατηρεί επί μακρόν την αντιφατική στάση του "έξω απ' το μνημόνιο και μέσα στο ευρώ".

Χαρακτήρισε τέλος ανεπίτρεπτη την καθυστέρηση στη νομοθετική ρύθμιση για τη ρατσιστική βία προσθέτοντας ότι είναι κόκκινη γραμμή για το ΠΑΣΟΚ να περιληφθεί η πρότασή του κατά της ξενοφοβίας σε οποιαδήποτε νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ