Κλείσιμο

Βενιζέλος: «Θυμωμένος» ο Τσίπρας, άλλο το σενάριο των θυσιών και άλλο της κόλασης

Σφοδρή επίθεση κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε την Κυριακή ο πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας στην ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είναι «θυμωμένος» λόγω του ότι τελεί «αιχμάλωτος της αντίφασης» που πλήττει την παράταξή του, η οποία αδυνατεί να «ισορροπήσει» ανάμεσα σε μία «ευρωπαϊκή αναπτυξιακή προοπτική» από τη μία πλευρά και μία «στρατηγική που να είναι καθαρή και έντιμη» από την άλλη.

«Δεν μπορεί να λες το κραυγαλέο ψέμα ‘είμαι μέσα στο ευρώ αλλά εκτός Μνημονίου’», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας δε πως «μετά την κυπριακή κρίση κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει τέτοια ψέματα», και κατηγορώντας τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διγλωσσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναφερόμενος τέλος δηκτικά στην εναλλακτική λύση που είχε προτείνει η Κουμουνδούρου για την αντιμετώπιση της κρίσης, προκρίνοντας την μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα είχε οδηγηθεί στην καταστροφή, σε «παύση πληρωμών, κατάρρευση των τραπεζών, κλείσιμο των επιχειρήσεων, κολοσσιαία ανεργία, και διάρρηξη του κοινωνικού ιστού».

«Είναι άλλο του σενάριο της κρίσης και των θυσιών, και άλλο αυτό του ζόφου και της κόλασης», κατέληξε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ