Μέρκελ: «Πολύ ευχαριστημένη» από την «σωστή» συμφωνία για Κύπρο

«Πολύ ευχαριστημένη» με τη «σωστή» συμφωνία που επετεύχθη για τη διάσωση της Κύπρου δήλωσε την Δευτέρα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη που βρέθηκε λύση χθες το βράδυ, και που ήμασταν ικανοί να αποφύγουμε μία πτώχευση», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην πόλη Λάνγκενφελντ της νότιας Γερμανίας.

«Πιστεύω πως η συμφωνία που επετεύχθη ήταν η σωστή», συμπλήρωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup που «σφράγισε» το σχέδιο διάσωσης της Μεγαλονήσου.

«Το αποτέλεσμα [των διαπραγματεύσεων] είναι δίκαιο για όλες τις πλευρές», τόνισε ο γερμανός υπουργός παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, το σχέδιο αυτό που εκπονήθηκε τη νύχτα στις Βρυξέλλες, ύστερα από επίπονες διαπραγματεύσεις.

«Με τη λύση που βρέθηκε, η Κύπρος έχει μια καλή ευκαιρία να αποκαταστήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη [...] Είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ακόμα κι αν δεν είναι ο ευκολότερος», συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε

Υπογράμμισε ότι η Κύπρος έχει ένα μακρύ, δύσκολο δρόμο μπροστά της για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της, αλλά πρόσθεσε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης είναι η καλύτερη ευκαιρία για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ